torstai 31. lokakuuta 2013

Kivien pyörittelyä


On vielä hyvää aikaa tehdä puutarhatöitä. Työlistassa onkin vielä pitkä liuta tekemistä. Toisaalta voihan ne jättää kevääseenkin. Ei pihatyöt mihinkään karkaa. Ei todellakaan.

Kesä heilahti ohi kuin pääskysen lento. Hädin tuskin huomasin sen tulevan ja sitten jo menevän.

Yksi suunnitelmani oli tehdä tontille kivistä jatulintarha. Jatulintarha on kivillä maanpintaan rajattu spiraali tai labyrintti. Minun piti vielä jotenkin sijoittaa kanto sen sisään.

Koko kesä meni muita tehdessä. Mutta takaraivossa suunnitelma eli ja jalostui, että ei siitä jatulintarhaa tule, vaan lähinnä jätinkirkko eli kivikasa, jonka rakentamisessa on otettu huomioon päivänseisaukset.

Leikkasin maanpeitekankaasta palasia ja asettelin näkyvillä olevien puunjuurien väliin. Siihen vain kiviä piti sitten hommata. Onneksi naapurissa oli ylijäämäkiviä. Sain sieltä muutaman kottikärrillisen.

Tarvitsen näköjään lisää kiviä isojen kivien väläihin. Mietin sitten keväällä istutanko kasveja tähän kivimuodostelmaan. Tällähän ei ole mitään hyötytarkoitusta. Se on vain omaksi iloksi suunniteltu ja itselle rakentumassa. Ehkä tanssin sen ympärillä juhannusyönä ja talvipäivänseisauksen aamuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti