maanantai 29. huhtikuuta 2013

Yksinkertaisuus helpottaa elämää

Hellepäivän penkki puiden varjossa.

Minäkö hätäinen? Yksinkertaiselle pitää olla yksinkertaista. Tein kaipaamani penkin tulevia hellepäiviä varten. Asetin suurimman omenapuun alle kuusipölkyt ja niiden päälle pari lautaa. Siinähän se on. Yksinkertaisempaa olisi tietysti ollut laittaa istuimeksi vain yksi lauta, mutta tarpeeksi leveää ei ollut just nyt käsillä. Vaihdan siihen sellaisen sitten, kun takapuolelle sopiva lauta ilmestyy aitan nurkille. Itara ihminen ei osta, vaan kierrättää jätteitä ja jämäpaloja.

Tämmöistä tasoa minulla ei ollutkaan.

Toinen viikonlopun tavoitteista oli rakentaa ruukutus- ja ynnämuupöytä pihalle. Selkä ei rasitu, jos levittelee taimia ja multia sopivalla korkeudella olevan pöydän ääressä. Toinen vaihtoehto on kyykkiä tai olla polvillaan pihanurmella tai kierteellä istuen aitan rapulla.

Ruukutuspöytä on vanha tiskipöytätaso. Se osui kuin valettuna pystyyn nostettujen kuormalavojen leveyteen. Etureunaan piti ruuvata vielä tukilauta ja taakse ristiin pari rimaa. Muoviputken pätkän tökkäsin viemäriksi tiskialtaan alle, jos tulee loiskittua veden kanssa. Vesi valuu maahan eikä kastele sääriä. Tässä ei ole tarkoitus käyttää pesuaineita, vaan sadevedellä huuhtasta ruukkuja ja työkaluja. Sadeveden keräin on kasvihuoneen katon reunaan ripustettu ränninpätkä. Ihmeen paljon vettä lorottaa kesäsateista talteen isoon tynnyriin.


Mainos:  Tarvikkeet ja työkalut puutarhan hoitoon Kodinterrasta.Kodinterrasta kaikki tarvittava kaikenkokoisten puutarhojen hoitoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti