maanantai 22. huhtikuuta 2013

Projektia pukkaa puutarhassa


Asuntoja vuokrattavana.

Keväällä minuun iskee rakentamis- ja nikkarointivimma. Niin, kaiken kasvatus- ja kylvämisvimman jälkeen. Roudan sulamista odotellessa tässä on hetki aikaa ennen kuin pääsen ulos istuttamaan. Kaivelen kansiostani vanhoja suunnitelmia ja samalla keksin uusia rakenteita.

Lintupöntöt ovat olleet jo pari vuotta 'pitäisi tehdä' -listalla. Entiset pöntöt ovat miltei kaikki lahonneet ja hävitetty pois. Illalla mies innostui tekemään pönttöjä sarjatyönä. Tuossa ne odottavat ripustamista. Pääsevät pikkulinnut pian tekemään pesiä.

Linnut ovat puutarhassa tärkeitä. Ne syövät tuhohyönteisiä. Joku on väittänyt, että fasaanit söisivät myös näitä inhoniljakkeita, lehtokotiloita. Fasaanin pesiä en osaa rakentaa. Valitettavasti.

Nyt just pitäisi saada kunnollinen istutuspöytä kasvihuoneen vierelle. Omenapuun alle haluan hellepäivän huokaisupenkin. Kasvilaatikot pitää myös korjata, koska naulaimella kiinnitetyt laudat lonksahtelevat levälleen. Laitan ruuvit, koska ne ovat pitäneet toisissa kasvulaatikoissa, jotka minä tein itse. Mies tarjoili sitä naulainta, koska sen kanssa sai nopsasti lootat kasaan. Joo. Ja nyt pitää korjata.

Kaikkiin näihin kevätprojekteihin tarvitaan monta kupillista kahvia. Ruutupaperia ja rullamitta. Lautaa, parruja, ruuveja, saha, ruuviväännin, pöytätaso. Onhan minulla tuolla pyörävajan vierellä kovasti paljon tarpeellista tavaraa, joista voin rakentaa vaikka mitä. Siis minä. Ei mies.

Istutuspöytä ja varjopenkki ovat tässä. Eikun niiden alkuaineet.

Istutuspöytä syntyy vanhasta tiskipöydän allastasosta ja kapeista kuormalavoista. Penkki kuusipöllin pätkistä ja laudoista. Etkö usko? Odota vain seuraavaa blogipäivitystäni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti