keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Lunta vielä puoli metriä

Tupu-täti päätti höpistä oikein blogissa. Itseäni (ja ehkä muitakin) voin terapoida täällä pitemmillä puutarhateksteillä kuin esimerkiksi Facebookissa.

Tuumasin, että kirjoitan täällä kasveista, pihasta, puutarhasta, maan kääntämisestä, kompostoinnista mutta myös kirjoista ja koirista. Tietysti kaikki muutkin pihan elukat ovat mielenkiintoni kohteena: kompostilierosta talitintteihin. Kaikki yhtä tärkeitä ja ihmeellisiä.

Jos kävisin sattumalta jossain mielenkiintoisessa tai vaikuttavassa paikassa, voisin kertoa siitä muillekin. Yleensä käyn vain tuossa pihalla seisoskelemassa tai kyykistelemässä puutarharukkaset kädessä. Mutta eihän sitä tiedä, mihin sitä vielä tempautuu.

Nyt, kun odotellaan lumien sulamista, voi haaveilla siemen- ja multapussien keralla melkein mistä vain. Kyllä ne ideat terävöityvät ja hömpötykset katoavat kasvukauteen mennessä.

Minä haaveilen nyt, maaliskuun auringossa, parsan kasvatuksesta. Mansikkamaan perustamisesta. Kärhöistä. Vesimelooneista. Muun muassa. Tuolla ne siemenet ovat vielä kaupan hyllyssä. Ei ole kiirettä, kun luntakin on vielä puoli metriä pihalla ja routaa toinen mokoma lumen alla. 

3 kommenttia:

  1. Nyt on kuu kääntynyt kasvamaan, joten on hyvä aika laittaa siemeniä multaan.

    VastaaPoista
  2. Heippa!

    Minäkin olen uusi bloginpitäjä. Varmasti Facebookissa kaikilla tutuilla oli jo mitta täynnä ainaisia puutarha/kukka/kasvi-postauksiani :)

    Tervetuloa vastavierailulle:

    http://viher-jakasityopiiperrysta.blogspot.com/

    VastaaPoista
  3. Moi, moi
    Kävin blogissasi. Hieno.
    Minä en vielä oikein osaa kaikkia hienouksia tässä blogin laatimisessa. Mutta tässä kai sitä oppii ajan kanssa.

    VastaaPoista