Porkkanakeitossa maistuu valkosipuli, oregano, timjami ja chiliripaus. |
Mitäs se karhu tekee, kun herää? No, sehän etsii hyvää syötävää. Ja paljon. Niin minäkin.
Onneksi minä, talvinuokuksissa ollut ihminen, olen osannut ennakoida kevättä. Olen kuivannut, säilönyt, kerännyt ja kasvattanut viime kasvukaudella monenlaisia herkkuja. Niitä syödessä voi muistella viimekesää ja suunnitella tulevaa.
Nyt villit ja kasvatetut yrtit maustavat soppaa ja pataa. Hunaja hellii makeanhimoista mörökölliä. Chili ja valkosipuli pistävät veret kiertämään pakkaspäivänä. Niitä on vielä kasapäin kaapissa ja kellarissa. Oi, sieniä ja tattejakin vielä. Pakasteessa luomulammasta pataruokiin. Lihan olen ostanut Reko-ruokarenkaalta. Itse en lihakarjaa kasvata (vielä).
Yrttejä, chiliä, valkosipulia ja omenalastuja. |
Väinönputkilikööriä, herukkamehua ja hunajaa. |
Kuulostaapa hyvältä, hienot on eväät näin talven keskellä! Nyt vaan varastoja tuhoamaan kun pian pääsee taas villiyrttejä metsästämään! Ja vähän myöhemmin muitakin! ;)
VastaaPoista